måndag 23 augusti 2010

Handledarutbildning Stockholm - Grundvisionen är Nollvisionen!

Handledarutbildning Stockholm - utgångspunkt för all handledarutbildning/Introduktionsutbildning.

Utgångspunkten för Introduktionsutbildningen vid privat övningskörning, aka handledarutbildning, är Nollvisionen. Nollvisionen utgör, enligt ett Riksdagsbeslut från 1997, grunden för det svenska trafiksäkerhetsarbetet. Omsorgen om människors liv är utgångspunkten och det långsikta målet för Nollvisionen är att ingen ska dödas eller skadas allvarligt till följd av olyckor i vägtrafiken. I arbetet för ökad säkerhet  ska vägar, gator, fordon och trafiksystem anpassas till människans  fysiska och psykiska förutsättningar.

Vidare beskriver Nollvisionen strategier för och inriktning av trafiksäkerhetsarbetet. Inom detta område utgör handledarutbildning vid privat övningskörning en viktig faktor. Syftet med utbildningen är att skapa förutsättningar för en säkrare och bättre handledning vid privat övningskörning.

Till saken hör att privat övningskörning länge haft en betydande roll i den svenska förarutbildningen. Privat övningskörning som utförs på rätt sätt, med en kompetens handledare, gör att nya bilförare kan få bättre och mer träning innan de ger sig ut i trafiken på egen hand. Och med tanke på Nollvisionen kommer detta att minska  olycks-och skaderisker för nya bilförare.

Handledarutbildning i Stockholm? 

Till fråga om just Handledarutbildning Stockholm - i Stockholm finns det många kompetenta utbildare att välja mellan för dig som ska gå handledarutbildning, och vi ska be att få återkomma med mer om detta vid ett senare tillfälle. Tänk bara att på att behöver välja en utbildare som är godkänd av Transportstyrelsen. Detta behöver inte innebära att du måste gå din handledarutbildning Stockholm på just din körskola. Valet är fritt. Det finns idag flera utbildare som inte är körskolor och som arrangerar handledarutbildning i Stockholm med omnejd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar